Begeleiding

Wat is er bij ons mogelijk qua begeleiding?

Met de jaren verandert de boerderij, maar wat we voor ogen houden is de kleinschaligheid. Zodat er voldoende ruimte is voor de persoonlijke aandacht en we met vaste gezichten rondom een kind kunnen werken.

Individuele begeleiding

We bieden veel individuele begeleiding. Er zijn wel meerdere kinderen/jongeren, maar zij volgen allemaal hun eigen programma. Met welk doel en hoe deze begeleiding eruitziet kan heel verschillend zijn:Terugkomen naar een gezond dagritme, zelfvertrouwen opbouwen, talenten ontdekken, onderwijs (gerelateerde) activiteiten, ‘gewoon’ weer blij worden met jezelf…

We overleggen samen hoe we dit het beste kunnen doen en waar wij in kunnen ondersteunen. Ook denken we mee in een eventuele stap hierna. Wat dit ook mag zijn: school, dagbesteding, werk, wonen, sport. Regelmatig gaan we eerst zelf mee om de overgang te ondersteunen. Dat betekent dat we soms ook een tijdje in school aanwezig zijn of op een werkplek.

Gezien we wel met meerdere begeleiders werken, is er in die 1 op 1 begeleiding ook ruimte voor interactie met anderen. Soms zien we contacten groeien en daar spelen we op in door samen te eten bijvoorbeeld. Ook organiseren we wel eens een ‘meidenavond’ / ‘jongensavond’: in een klein, passend groepje iets samen ondernemen. Dit soort initiatieven ontstaan doordat jongeren of ouders hun wensen uitspreken, en vervolgens gaan wij kijken op welke manier wij hier iets in kunnen betekenen

Klein groepsverband

Sinds kort zijn we (weer) begonnen met het bieden van begeleiding in klein groepsverband: 4 kinderen met 2 begeleiders, of 2 kinderen met 1 begeleider. We kijken op welke dagen dit past naast de kinderen die al bij ons komen.